• trust 11 ani
  de experienta
  in turism
 • trust Peste 5000
  de clienti
  multumiti
 • trust Peste 80% din clienti
  considera serviciile
  noastre excelente
 • trust Peste 500 de
  destinatii
  in portofoliu
 • trust Peste 10 000
  de pachete
  turistice vandute

Top 10 muzee din intreaga lume

 

Draga calatorule,

 

O vizita la muzeu te incarca de istorie indiferent din ce colt al lumii te-ai afla.

 

Iata mai jos un top 10 muzee din intreaga lume:

 

1. Muzeul Luvru, Paris

Simbol al Frantei, muzeul Luvru din Paris este unul dintre cele mai vizitate si mai importante muzee de istorie si arta de pe glob. Printre colectiile sale regasim: opere de arta din epoci diferite ale civizilatiei din Europa occidentala pana in Orientul Apropiat. Amintesc cateva titluri celebre: Venus din Milo, Gioconda, Libertatea conducand poporul, Buna Vestire. Incepand cu anul 2008 seria de obiecte este impartita pe 8 nivele diferite: Egiptul Antic, Antichitati din Orientul Apropiat, Grecia, Imperiul Roman, Arta Islamica, Sculptura, Arta decorativa, Pictura, Desene.

 

 

Vizitatori anual: 8.5 milioane

Colectii: 380.000 obiecte si 35.000 opere de arta

Site: www.louvre.fr

 

2. British Museum, Londra

Muzeul Britanic (British Museum), Londra, Marea Britanie este construit in 1753, fiind astfel primul muzeu national public din lume, dar si cel mai vechi. Colectia sa contine: Sfinxul din Taharqo, Bustul lui Julius Caesar, Piatra Rosetta, Craniul de cristal. Obiectele expuse sunt marturii ale vietii oamenilor de la Grecia Antica, China, Mexic sau Australia.

 

 

Vizitatori anual: peste 6 milioane

Colectii: peste 13.000 de obiecte si 94 de expozitii permanente si temporare

Site: http://www.britishmuseum.org/

 

3. Metropolitan Museum of Art sau “The Met“, New York

Muzeul Metropolitan de Arta (Metropolitan Museum of Art sau The Met), New York, SUA constituie un obiectiv turistic fascinant impartit in 22 de sectiuni printre care cele mai importante sunt: Antichitati Grecesti si Romane, Antichitati Egiptene, Arta Europeana, Arta Americana, Arta Asiatica, Arta Africana. Vizitatorii pot sa descopere peste cele 80.000 de costume si accesorii create de designi renumiti, desene realizate de Michelangelo, Rembrandt, Versace, acoperind 5 mii de ani de cultura mondiala.

 

 

Vizitatori anual: peste 5 milioane

Colectii: 2 milioane de opere de arta

Site: http://www.metmuseum.org/

 

4. Musei Vaticani, Vatican

Muzeele Vaticane (Musei Vaticani) reunesc cele 10 muzee din Vatican, Italia, fiecare cu sectiunea sa: Muzeul Gregorian Egiptean, Muzeul Gregorian Etrusc, Muzeele de Antichitati clasice, Muzeul Pio-Clementino, Galeria de Arta, Galeria de Tapiserii, Muzeul Misionar-Etnologic, Muzeul Sacru, Muzeul Profan, Muzeul istoric al Vaticanului. Poti admira capodopere importante ale Renasterii: Capela Sixtina, Palatul Belvedere, Sala Doamnelor sau Cele 4 sali ale lui Raffaello.

 

 

Vizitatori anual: peste 4 milioane

Colectii: zeci de mii de obiecte

Site: http://www.museivaticani.va/

 

5. Muzeul American de Istorie Naturala, New York

Muzeul American de Istorie Naturala (AMNH), New York, SUA este localizat in apropiere de Central Park din Manhattan format din 27 de cladiri ce adapostesc 46 de sali de expozitii, o biblioteca si o serie de laboratoare de cercetare. Atractia principala este Sala Originilor Umane, infatisand evolutia si istoria umana. Vizitatorii pot vedea o serie de fosile, dinozauri, meteoriti, minerale sau reproduceri a unor scene din natura evocate intr-un mod cat mai realistic.

 

 

Vizitatori anual: peste 4 milioane

Colectii: 32 milioane de obiecte

Site: http://www.amnh.org/

 

6. Galeria Uffizi, Florenta

Galeria Uffizi (Galleria degli Uffizi) este un muzeu de arta localizat in centrul Florentei in Italia. Astazi este unul dintre cele mai populare atractii turistice si gazduieste cea mai mare colectie din lume de arta renascentista, iar in plin sezon se sta la cozi de 5 ore. Muzeul va intampina cu o selectie de colectii de pictura: Santa Trinita Maestra, Presentation at the Temple, The Battle of San Romano, The Baptism of Christ, Madonna with the Long Neck sau Nasterea lui Venus.

 

 

Vizitatori anual: peste 1,5 milioane

Site: http://www.uffizi.firenze.it/musei/uffizi/

 

7. Muzeul de Stat Ermitaj, Sankt Petersburg

Muzeul de Stat Ermitaj (State Hermitage) este unul dintre cele mai vechi muzee situate langa orasul Sankt Petersburg din Rusia. Complexul prezinta piese ale antichitatii, o colectie de opere de arta contemporane a perioadei clasice. Exista mai multe variante ale Ermitajului pe care le poti explora: “Micul Ermitaj” “„Vechiul Ermitaj”, „Noul Ermitaj” și „teatrul Ermitajului”, iar alaturi de ele se situeaza “Palatul de Guma”. Cele mai impresionante piese sunt obiectele din aur ale civilizatiei scitilor, o colectie provenita din cultura romana, obiecte de conservare a poporului hun. Colectiile de pictura sunt prezentate in 120 de sali si sunt expuse opere ale pictorilor italieni, francezi, olandezi, englezi.

 

 

Vizitatori anual: peste 3 milioane

Colectii: peste 60.000 de obiecte in 1000 de sali, peste 9 milioane pastrate in rezervaç

Site: www.hermitagemuseum.org

 

8. Muzeul Acropolis, Atena

Muzeul Acropolis este amplasat in Atena, Grecia si constituie unul dintre obiectivele arheologice descoperite in urma sapaturilor de aceasta natura din zona. Aceasta constructie este cea mai mare cladire moderna ridicata in Acropole, avand 9 galerii dispuse in ordine cronologica. Colectiile muzeului sunt ordonate pe 3 nivele. Edificiul este construit pe un sit arheologic, totul fiind transparent pentru a permite turistilor sa vada sapaturile arheologice realizate.

 

 

Vizitatori anual: peste 2 milioane

Colectie: peste 4.000 obiecte

Site: http://www.theacropolismuseum.gr/en

 

9. Muzeul Prado, Madrid

Muzeul Prado (Museo del Prado) se afla in Madrid, Spania si cuprinde o interesanta galerie de arta europeana din secolul al XIV-lea si pana in secolul XIX-lea bazate pe fostele Colectii Regale Spaniole. Punctul forte al acestui muzeu este constituit de arta spaniola, institutia gazduind cea mai mare colectie de picturi de origine spaniola din lume.

 

 

Vizitatori anual: peste 2,5 milioane

Colectie: 8.600 picturi, 1.000 sculpturi, 8.200 desene

Site: http://www.museodelprado.es/

 

10. Muzeul National (Rijksmuseum), Amsterdam

Muzeul National (Rijksmuseum) este un muzeu national din Amsterdam, Olanda dedicat artelor, tehnicii si istoriei. Detine o serie de colectii de picturi din timpul razboiului de independenta din secolul al XVII-lea, dar si o impresionanta culegere de obiecte din arta asiatica. Complexul este cel mai mare muzeu din mai multe perspective: marimea colectiilor, cladirea in care este gazduit, bugetul alocat sau numarul de angajati.

 

 

Vizitatori anual: peste 1.000.000

Colectii: aproape 1 milion de obiecte

Site: www.rijksmuseum.nl/en