• trust 11 ani
  de experienta
  in turism
 • trust Peste 5000
  de clienti
  multumiti
 • trust Peste 80% din clienti
  considera serviciile
  noastre excelente
 • trust Peste 500 de
  destinatii
  in portofoliu
 • trust Peste 10 000
  de pachete
  turistice vandute

IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan

 • IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan
 • IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan
 • IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan
 • IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan
 • IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan
 • IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan
 • IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan
 • Tarife
 • Servicii
 • Descriere
 • Destinatie
 • Atractii turistice

Glisati pe tabel pentru a vedea tot continutul, sau rotiti dispozitivul in modul landscape

Oferta Circuit IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan!

 

 

Tariful este exprimat in Euro / persoana / cazare 8 nopti  cu Mic Dejun

 

 

Tip Camera

21.04.2018

Loc in Camera Dubla 1820

SERVICII INCLUSE:

 

✔   transport cu avionul Bucuresti Teheran si retur Shiraz Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS, via Doha;

 

✔   8 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hoteluri de 4*: 2 nopti in Teheran, 2 nopti in Isfahan, 2 nopti in Yazd, 2 nopti in Shiraz;
o gustare rece in prima seara;

 

✔  7 cine conform programului;

 

✔   tururile si vizitele mentionate in program;

 

✔   transferuri aeroport hotel aeroport;

 

✔  ghizi locali vorbitori de limba engleza pe toata durata circuitului;

 

✔   transport cu autocar local pe intreg itinerariul;

 

✔   insotitor roman de grup;

 

✔   taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari). 

 

 

NU SUNT INCLUSE:

 

✔   taxa de viza si procesare acte Iran: 250 LEI / persoana. In cazul neobtinerii vizei, taxa nu se returneaza.

 

✔   asigurarea medicala (obligatorie Asirom, Astra, Omniasig)

 

✔  asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);

 

✔  bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in aceasta tara (aproximativ 10 USD/persoana/zi se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in Teheran);

 

✔  alte mese decat cele mentionate in program;

 

✔   bauturile la mese;

 

✔  alte servicii care nu sunt mentionate ca fiind incluse.

ITINERAR

ZIUA 1

BUCURESTI DOHA TEHERAN Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 10:30 pentru imbarcare pe zborul companiei QATAR AIRWAYS spre Doha. Decolare la ora 12:40 si aterizare la ora 17:15 in Doha. Schimbarea aeronavei in Doha si decolare spre Teheran la ora 18:50. Aterizare in Teheran la ora 22:25, transfer si cazare la Tehran Grand hotel 4* sau similar in Teheran. Gustare rece la hotel.

 

ZIUA 2

TEHERAN Mic dejun. Astazi vom vizita principalele atractii ale orasului Teheran. Teheran, capitala Iranului si unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, a fost fondat in secolul XII, dar unele izvoare il considera chiar mai vechi, din secolul IX. Distrus de mongoli la inceputul secolului al XIII-lea, a fost reconstruit, devenind capitala Persiei in 1786. Vom vizita Muzeul National care are doua sectiuni: zona dedicata Iranului antic si zona dedicata perioadei islamice. In continuare vizitam Palatul Golestan, ridicat in timpul domniei lui Nasser al-Din Shah (care a domnit in perioada 1848-1896), situat candva in centrul orasului antic si construit in jurul unei gradini. Complexul este format din 17 cladiri, muzee si sali. Se remarca terasa spectaculoasa cunoscuta sub numele de Takht-e Marmar (Tronul de Marmura), impodobita cu marmura, picturi, sculpturi, oglinzi un adevarat exemplu de arhitectura iraniana. Tronul din mijlocul terasei a fost lucrat din celebra marmura de culoare galbena din provincia Yazd. Ziua se termina cu vizitarea bazarului Takrish, unul dintre cele mai mari din lume, comparabil ca suprafata cu un mic oras, impartit in functie de produsele vandute: mancare, textile, covoare, bijuterii. Cina si cazare in Teheran.

 

ZIUA 3

TEHERAN KASHAN ISFAHAN (450 KM) Mic dejun. Plecam spre Kashan, un oras-oaza situat la marginea desertului Kavir, pe una dintre cele mai importante rute ale caravanelor. Aici vom vizita casele traditionale Boroujerdi si Tabatabei. Casa Tabatabei a fost proiectata de Ustad (maestrul) Ali Maryam, unul dintre cei mai importanti mimar (arhitecti) ai secolului XIX din Persia. Constructia casei a durat 10 ani si a fost finalizata in 1840. Aceasta resedinta se intinde pe o suprafata de 4700 de mp si include 40 de camere, patru curti interioare, 3 captatoare de vant si doua canale subterane. La aproximativ 10 km de Kashan se afla gradina Fin, un ansamblu geometric unde sirurile de copaci, iarba verde si sursele de apa se combina perfect pentru a induce ideea de belsug si pace. Dupa o pauza de relaxare in aceasta gradina superba, plecam spre satul traditonal Abyaneh care se afla pe drumul spre Isfahan. Dupa sosirea in Isfahan, vom vedea podul istoric Sio-seh-pol, cu 33 de arcade. Cazare si cina in Isfahan la hotel Parsian Kowsar 4* sau similar.

 

ZIUA 4

ISFAHAN In centrul Iranului, la jumatatea drumului dintre Marea Caspica si Golful Persic, se afla unul dintre cele mai frumoase orase din Orient, Isfahan, inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. Grandoarea monumentelor sale si profunda semnificatie istorica i-au adus numele de perla Orientului. Cand Sahul Abbas I (Abbas cel Mare) l-a transformat in capitala in secolul al XVI-lea, pentru ridicarea noilor constructii s-au strans cei mai buni arhitecti si artizani din Persia si din alte tari asiatice. Atunci s-a nascut Piata Naqsh-e Jahan, depasita ca marime doar de Piata Tiananmen din Beijing. Printre monumentele sale se remarca: Moscheea Shah numita si Moscheea Imamului, una dintre cele mai frumoase din lume, renumita pentru mozaicurile si inscriptiile sale caligrafice coranice; Moscheea Seicului Lotfollah, fara minarete; Palatul Ali Qapu, bogat in picturi murale, Palatul Regal Chehel Sotun. Vom admira toate aceste obiective pe parcursul turului de oras si vom incheia cu o vizita la Bazarul Qeyisarieh. Cina si cazare in Isfahan.

 

ZIUA 5

ISFAHAN YAZD (350 KM) Mic dejun. Dimineata vom vizita podul Khaju si Catedrala Vank. Podul Khaju functioneaza ca un pod si ca stavilar, iar pavilioanele octogonale din centru ofera puncte de panorama remarcabile. Stabiliti in cartierul Jolfa al orasului Isfahan, armenii, fugiti de persecutiile turcesti, au ridicat in 1606 o manastire pentru preotii si calugarii cu care venisera, in interiorul careia au facut o bisericuta numita ' Tamaduitoarea Tuturor'. Pe locul acesteia, peste cincizeci de ani, s-a inaltat biserica Vank, care in limba armeana s-ar traduce prin 'catedrala', considerata a fi cel mai important monument crestin din Iran. Ea reflecta specificul arhitecturii iraniene, avand un interior spectaculos, decorat cu picturi si miniaturi, ce reprezinta imagini biblice ale ingerilor si apostolilor. Forma sa exterioara, un dom central prelungit cu o absida octogonala, de care e despartit printr-un gardut de tip CHANCEL, este influentata de stilul arhitectural al moscheilor din jur cu domuri stralucitoare si nuante azurii mediteraneene, predominante in arta islamica. In drum spre Yazd vom putea vedea Castelul Narin din Meybod, un fort construit din caramizi de lut, care dateaza din perioada preislamica (aprox. 2000 de ani vechime) si Moscheea Jameh din Nain. Sosire in Yazd, cina si cazare la hotel Fahadan 4* sau similar.

 

ZIUA 6

YAZD Mic dejun. Vom vizita Moscheea de Vineri, construita in secolul al XII-lea, cu cele mai inalte minarete din Iran. Aici credinciosii se adunau in fiecare vineri sa se roage, sa asculte predica, dar mai ales sa afle ultimele noutati. Urmatoarea oprire este la templul zoroastrian, Persia fiind locul unde a aparut prima religie monoteista din lume religia promovata de profetul Zoroastru. Pentru prima oara oamenii se rugau la un Dumnezeu unic, Ahura Mazda. Convertirea majoritatii populatiei persane la islam a durat aproape 1000 de ani, dar au ramas comunitati care pastreaza credinta zoroastriana. In timpul persecutiilor, unii au fugit in India unde exista o comunitate mare si influenta de zoroastrieni. Templul pe care il vom vizita nu este mare, nu este impunator, are un mic bazin la intrare, iar inauntru putem vedea focul vesnic. Prin acest foc ce trebuie sa arda continuu folosind lemn de foc (nu gaz, care a stricat focul vesnic de la Baku), zoroastrienii pot comunica cu Ahura Mazda. Se spune ca focul din Yazd arde din anul 470 si ca provine dintr-unul dintre cele mai sacre temple zoroastriene. In piata Amir Chakhmaq vom admira cladirea de trei etaje dedicata memoriei imamului Hossein, cel ucis la Kerbala de suniti si de unde a inceput adevarata ura intre siiti si suniti. Vom vizita vechiul oras Yazd, declarat Patrimoniu UNESCO. Ajungem apoi si la Turnurile Tacerii, locul unde erau aruncate oasele mortilor. Cina si cazare in Yazd.

 

ZIUA 7

YAZD PASARGADAE PERSEPOLIS SHIRAZ (450 KM) Mic dejun. Ne indreptam spre situl arheologic Pasargadae, patrimoniu UNESCO, prima capitala dinastica a Imperiului Ahemenid, fondata de Cyrus al II-lea in secolul 6 i.Hr. Palatele, gradinile si mausoleul lui Cyrus al II-lea sunt exemple remarcabile de arhitectura si arta din prima perioada ahemenida si marturii exceptionale ale civilizatiei persane. In continuare vizitam Persepolis, unul din marile orase ale antichitatii, alaturi de Petra, Roma si Luxor. Fondat in secolul V i.Hr, Persepolis a fost capitala Imperiului Persan al ahemenizilor, un imperiu care a impresionat prin putere, organizare si arhitectura. Alexandru Macedon a cucerit si ulterior a distrus acest oras minune, motivul oficial fiind razbunarea pentru distrugerea Atenei si Partenonului de catre persi, cu mai bine de 100 ani inainte. Orasul este plasat intr-un cadru natural deosebit, avand o intrarea maiestuoasa intrare care ii coplesea pe toti trimisii provinciilor supuse. Vom vizita orasul propiu-zis, situat pe o platforma suprainaltata. Toate cladirile sunt impodobite cu numeroase statui figuri ale marilor regi, ale soldatilor, mai ales a celor din 'garda nemuritorilor', ale personajelor fantastice din religia lui Ahura Mazda. Urmatoarea oprire va fi la Naqsh-e Rustam o stanca in care au fost sculptate mormintele marilor sahi ahemenizi, precum si imagini din perioada sasanida (sculptate la cateva sute de ani de perioada marilor sahi de catre epigonii lor). Sosire in Shiraz si vizitarea Mausoleului lui Hafez, unul din cei doi poeti iconici din Shiraz. Iranienii considera ca in fiecare casa trebuie sa existe 2 lucruri: Coranul si o carte scrisa de Hafez, un poet venerat, ale carui poezii au ca teme principale iubirea si credinta. Cina si cazare la hotel Royal 4* sau similar in Shiraz.

 

ZIUA 8

SHIRAZ Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitarii Shirazului, orasul gradinilor, sediul dinastiei Zand. Vom vizita moscheea Nasirol Molk cu un exterior relativ traditional, dar un interior in care totul pare a prinde viata, datorita jocului de culori si de lumini dat de vitralii. In continuare vizitam gradina Narenjestan Qavam, exemplu al elegantei clasei aristocrate din sec al XIX-lea. In continuare vizitam complexul Zand care dateaza din secolul al XVIII-lea care cuprinde baile, moscheea si bazarul Vakil. Vakil inseamna regent, titlul folosit de Karim Khan, fondatorul dinastiei Zand care, pornind din sudul Iranului, a ajuns sa stapaneasca intreg Iranul, precum si teritorii din Azerbaidjan, Irak si Armenia. Shiraz a fost capitala dinastiei Zand si datorita importantei sale au fost ridicate cladiri impozante. Programul cuprinde si vizita la citadela lui Karim Khan, aflata in apropierea cladirilor Vakil, bazarul Saraye Moshir si gradina Eram. Cina si cazare.

 

ZIUA 9

SHIRAZ DOHA BUCURESTI In timpul noptii (noaptea de 28/ 29.04), transfer la aeroportul din Shiraz pentru imbarcare pe zborul companiei QATAR AIRWAYS spre Doha cu decolare la ora 05:55 dimineata. Sosire in Doha la ora locala 05:45 si decolare spre Bucuresti la ora 06:50. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 11:40.

Oamenii

Iranienii au de secole intregi, reputatia de a fi oameni foarte ospitalieri, mai ales atunci cand vine vorba despre straini. Asta se intampla inca de pe vremea cand triburile de nomazi veneau in Orientul Mijlociu si in Asia Centrala. Ospitalitatea traditionala s-a intensificat in ultimii ani si daca iei in calcul cat de putin turisti occidentali vin aici, multi dintre cei care pun piciorul in aceasta tara, vor fi coplesiti de extrem de caldurosul bun venit.

Mai ales in ce priveste cetatenii americani, care sunt ingrijorati de relatiile la nivel inalt cu aceasta tara, trebuie sa stii ca parerea iranienilor despre americani este una mai mult decat favorabila.

 

Istoria uluitoare

Civilizatia persana este una dintre cele mai vechi civilizatii de pe Pamant si exista la tot pasul dovezi ale istoriei marete a acestei tari. Indiferent ca este vorba despre ruinele antice care strajuiesc de o parte si de alta soselele, sau despre nevoia omniprezenta de rugaciune, vizitatorii vor avea sansa sa vada un taram stravechi, in care traiesc oameni cu totul deosebiti si plini de energie.

 

Natura

Iran este o tara intinsa si aici intalnesti unele dintre cele mai diverse peisaje din lume. Daca iubesti aventura, tot ce te tine departe de schi si scuba diving intr-un singur weekend, este numai un zbor de cateva ore cu avionul. Iranul se mandreste cu un desert vast si zone impadurite. Cateva specii de animale pe cale de disparitie traiesc in aceasta tara, printre care ghepardul asiatic si tot in Iran gasesti si cele mai mari livezi de pomi fructiferi din regiune.

 

Transportul in Iran este la indemana oricui

Cu un aeroport in fiecare oras mai mare si companii aeriene sponsorizate de guvernul acestei tari, te poti misca foarte usor in Iran. Reteaua feroviara extinsa si itinerariile autobuzelor fac ca cea mai mare parte a acestei tari sa fie usor accesibila turistilor.

 

Iranul nu este o tara scumpa

Inflatia in Iran este maricica, dar cu dolari inca poti cumpara mult mai multe decat in alte tari. Pentru o experienta de neuitat, o vacanta in Iran este chiar o afacere.

 

Un taram neatins

Exista atat de putini turisti care vin in Iran, incat aceste tinuturi pot parea unele singuratice. Asta pana iei un prim contact cu caldura iranienilor si firea lor prietenoasa. Toate acestea te ajuta sa te poti conecta cu adevarat la viata si istoria acestei tari.

 

Persepolis

Situl arheologic Persepolis se afla la circa 70 km nord-est de Shiraz. Persepolis (Tacht-e Dschamschid - Tronul lui Dschamschid) cunoscut si sub denumirea de Parsa, impresioneaza prin maretia si frumusetea constructiilor; fosta capitala a fost intemeiata  in jurul anului 520 i.e.n. in timpul domniei lui Darius I din dinastia achemizilor. Potrivit afirmatiilor arheologului Andre Godard care a facut primele cercetari arheologice in zona, constructiile dispuse de Darius I au fost Palatul Apadana, Cladirea Consiliului si Trezoreria Imperiala. Orasul a fost numit de catre vechi persi - Parsa, denumirea de Persepolis venind pe filiera greaca, fiind compus din "perses" si "polis" (orasul persilor). Amplasarea constructiilor aici se datoreaza si pozitionarii langa raul Pulvar. Orasul a fost insa distrus aproape in totalitate in anul 330 i.e.n. de Alexandru cel Mare. Ruinele ramase pastreaza si astazi grandoarea acelor vremuri; ele sunt cu adevarat impresionante si au fost declarate pe o raza de 60 km, drept patrimoniu UNESCO.

 

Moscheea Jameh, Yazd

Moscheea Jameh din Yazd a fost ridicata in secolul al XII-lea in perioada dinastiei Al-e-Bouyeh. Reconstruita intre 1324 - 1365, moscheea este in uz inca si astazi. Moscheea este un exemplu al stilului arhitectural persan - Azari. Ca particularitate, moscheea are doua minarete estimate ca cele mai inalte din Iran, iar fatada intrarii in edificiu este decorata de sus pana jos cu ceramica glazurata avand drept culoare predominanta, albastrul.

 

Palatul Golestan

Palatul Golestan este unul dintre cele mai vechi edificii ale Teheranului, un complex regal din perioada dinastiei Qajara, care a condus țara vreme de aproape 200 de ani. Palatul a fost construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea de sahul Nasser al-Din. Complexul este alcatuit din 17 palate, muzee si galerii impodobite cu mozaicuri. Ce s-a pastrat din fostul palat arata ca un mic Versailles sau Schonbrunn combinat cu elemente orientale. Este un amestec interesant, inedit, cu un tron de marmura ce apartinea fostilor regi, cu sali imense cu o multitudine de oglinzi si cu o curte interioara plina de verdeata. In prezent, Palatal Golestan este muzeu si resedinta oficiala a inaltilor oaspeti ai statului Iranian si este inclus pe lista monumenelor UNESCO din anul 2013.

 

Fortareata Arg-e Karim Khan

In apropiere de orasul Shiraz se gaseste fortareata Arg-e Karim Khan; construita ca ultim refugiu de aparare in caz de asedii, in perioada dinastiei Zand, fortareata a servit drept resedinta regelui Karim Khan, fondatorul dinastiei (1705–1779). Constructiv si arhitectural impresionantul monument este o fortareata tipic medievala. Intr-o perioada fortareata a fost folosita ca inchisoare. Astazi, fortareata este muzeu si face parte din Patrimoniul Cultural al Iranului.

 

Isfahan

Fosta capitala a Iranului, orasul Isfahan are o arhitectura impresionanta si multe bazaruri care statisfac pe deplin dorinta turistilor pentru cumparaturi. Isfahan este cea mai populara destinatie turistica din tara, supranumita si “bijuteria Persiei antice”. Perioada care a marcat semnificativ cursul istoriei orasului a fost in secolul al XVI- lea in timpul dinastiei safavide, cand a devenit capitala Persiei, pentru a doua oara in istorie. Chiar si astazi orasul isi mentine imaginea din perioada sa trecuta de glorie. Isfahan este renumit pentru arhitectura islamica, cu multele si frumoasele sale bulevarde, cu podurile acoperite, cu palatele, moscheile si minaretele sale. Toate acestea au dat nastere unui cunoscut proverb persan, potrivit caruia: "Isfahan este jumatate din intreaga lume."

 

Kashan

Kashan se numara printre primele centre de civilizatie, inca din perioadele indepartate ale preistoriei, dupa cum atesta descoperirile arheologice de pe Colinele Sialk, situate la patru kilometri vest de Kashan. Localitatea este ca un muzeu deschis, avand acele minunate case istorice care prin aspectul si farmecul lor sunt adevarate opere de arta, bijuterii care au rezistat timpurilor. Cercetarile arheologice plaseaza Orasul Kashan ca existand inca din perioada elamita. Artefactele descoperite in apropierea orasului sunt expuse in prezent la Luvru, Muzeul Metropolitan din New York si la Muzeul National al Iranului. Kashan a fost si locul preferat pentru odihna a conducatorilor safavizi. Orasul a fost distrus de un cutremur in anul 1778, fiind reconstruit in perioada moderna.

 

Shiraz

Unul dintre cele mai vechi orase ale Iranului - Shiraz este resedinta administrativa a Provinciei Fars si este situat in sud - vestul tarii in preajma raului sezonier Roodkhaneye Khoshk. Orasul este apreciat de iranieni drept oras al florilor, datorita numeroaselor sale gradini si livezi. In perioada moderna este apreciat ca oras al poeziei, vinului si florilor. Doi dintre renumitii poeti ai Iranului sunt nascuti aici: Hafez si Saadi. Shiraz a devenit un important centru al Artelor si Literelor in secolul al XIII-lea, in parte datorita incurajarii culturii de catre conducatori sai, dar si prezentei a numerosi savanti si artisti persani. Orasul a fost capitala Persiei in timpul dinastiei Zand din 1750 pana in 1781, precum si o scurta perioada in timpul dinastiei Safavide.

 

Teheran

Capitala Iranului, recunoscuta pentru numeroasele sale moschei istorice, biserici, sinagogi si temple este de asemenea si cel mai important centru economic al tarii. Mai mult de jumatate din industria tarii este comasata aici. Turnul Azadi (al libertatii), este emblematic pentru capitala Iranului, fiind unul dintre cele mai impresionante monumente moderne din Teheran. Turnul construit in anul 1971 este o combinatie de stiluri arhitectonice, sassanid si islamic, marcand intrarea in oras. Un occidental va gasi in Teheran un oras aproape de standardele cu care s-a obisnuit. Mai ales in partea sa de nord, Teheranul emana modernitate si nivel de viata ridicat. In ciuda traficului obositor, specific unei capitale mari, Teheranul compenseaza forfota si agitatia cotidiana prin gradinile sale mari, frumoase si mereu verzi, dar si prin arhitectura sa.

 

Iran | Teheran - Kashan - Isfahan0 Yazd Pasargadae - Persepolis - Shiraz

9 zile / 8 nopți

TARIF / PERSOANA
1820€
Plecare din Bucuresti, pe 21.04.2018!

Solicita Oferta pentru IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan:

Daca nu completati acest camp, veti primi oferta doar pentru IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan!
Vreau sa rezerv
Andreea P.
Pentru mai multe informatii despre
IRAN 2018 - Incursiune pe taramul persan" ma puteti suna la 0753 097 001
Andreea P.

Repere sejur

 • Tip vacanta: Family / Kids friendly
 • Companie Aeriana :
 • Tip transport: Avion
 • Orarul de zbor:

  ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
  21.04: Otopeni 12:40 Doha 17:15/ Doha 18:50 Teheran 22:25 
  29.04: Shiraz 05:55 Doha 05:45 / Doha 06:50 Otopeni 11:40 

   

CUM SA REZERVATI

Pentru a rezerva aceasta calatorie,
va rugam sa ne contactati telefonic la:
0243.232.464 / 0753 097 001
sau faceti o cerere de rezervare on-line