• trust 11 ani
  de experienta
  in turism
 • trust Peste 5000
  de clienti
  multumiti
 • trust Peste 80% din clienti
  considera serviciile
  noastre excelente
 • trust Peste 500 de
  destinatii
  in portofoliu
 • trust Peste 10 000
  de pachete
  turistice vandute

Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii

 • Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii
 • Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii
 • Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii
 • Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii
 • Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii
 • Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii
 • Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii
 • Descriere
 • Tarife
 • Servicii
 • Destinatie
 • Atractii turistice

ITINERAR

Aceasta calatorie unica va va purta inapoi in timp si va va dezvalui secretele stralucitorului Imperiu Mongol, ale carui cuceriri fulgeratoare, incepute in zorii secolului al XIII-lea, au schimbat fata continentului eurasiatic, influentand profund istoria Europei si a Asiei. Strabatand stepele aride ale Mongoliei veti descoperi un loc salbatic, dar primitor, un tinut intins si surprinzator. Va veti bucura de liniste si odihna in iurte traditionale, sub bolta instelata a cerului.

 

Ziua 1 (26 iulie): BUCURESTI – ULAANBAATAR (ULAN BATOR)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 08:00. Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines la ora 10:00. Sosire in Istanbul la ora 11:25. Decolare spre Ulaanbaatar (Ulan Bator) la ora 19:05.

 

Ziua 2 (27 iulie): ULAANBAATAR (ULAN BATOR)

Sosire in Ulaanbaatar (Ulan Bator), capitala Mongoliei, la ora locala 11:05. Agitatia marilor orase europene contrasteaza cu linistea din orasul situat pe malurile raului Tuul, principalul centru cultural, politic si financiar al tarii. Pranz cu preparate traditionale ale bucatariei mongoleze intr-un restaurant local. Dupa-amiaza, tur de oras care include principalele atractii turistice: Muzeul National de Istorie, care adaposteste o fascinanta colectie de exponate reprezentative pentru istoria Mongoliei si Piata Sukhbaatar unde va putea fi admirata o alta statuie a parintelui natiunii Ginghis Han. Seara, urcare pe Dealul Zaisan pentru a admira panorama orasului. Cina si cazare in hotel 3* in Ulan Bator.

 

Ziua 3 (28 iulie): ULAANBAATAR (ULAN BATOR) – PARCUL NATIONAL HUSTAI (≈110 km)

Mic dejun. Dimineata, se va vizita impozantul monument dedicat lui Ginghis Han, cel dintai “conducator suprem” al mongolilor, considerat intemeietorul natiei. Datorita abilitatii militare deosebite a acestuia, hoardele mongole au pustiit in calea lor orice oras care refuza sa li se predea, castigandu-si renumele de popor invincibil in secolul al XIII-lea. Statuia lui Ginghis Han, inalta de 40 de metri, este cea mai mare statuie ecvestra din lume si este plasata pe o cladire cu 36 de coloane ce ii reprezinta pe cei 36 de mari Hani ai Mongoliei, de la Ginghis Han pana la Ligdan Han. Apoi, se va vizita Manastirea budista Gandan – una dintre cele mai importante manastiri ale Mongoliei ce contine o impresionanta statuie de 26.5 metri a lui Buddha. Dupa pranz, plecare spre Parcul National Hustai, locuinta cetelor de cai salbatici asiatici Takhi, un adevarat simbol local. Aici vor putea fi admirate si alte animale salbatice: cerbi, caprioare, lupi, mistreti, dar si multe specii de pasari. Cina si cazare in traditionalele iurte.

 

Ziua 4 (29 iulie): PARCUL NATIONAL HUSTAI – KARAKORUM (≈270 km)

Mic dejun. Ziua de azi este dedicata capitalei mongole din timpul lui Ginghis Han, Karakorum, ce uluia in trecut calatorii veniti din occident cu bogatiile ei, dar si cu climatul de libertate religioasa de aici: temple budiste, moschei si biserici crestine se inaltau nestingherite unele langa altele. In drum, vizita la o familie de nomazi pentru a afla mai multe despre traiul lor traditional, un mod de viata cu totul diferit de viata “asezata” de la oras. Locuintele lor mobile, ce se aseamana cu un cort, sunt acoperite pe dinafara cu fasii mari de pasla din lana de oaie si impodobite in interior cu covorase decorative. Acestea isi au radacinile in spiritul nomad al popoarelor din centrul Asiei si sunt o marturie a ingeniozitatii acestor oameni darji, dar adaptabili. Pe parcursul vizitei se vor descoperi si aromele bucatariei locale. Cazare in iurtele traditionale din aceasta zona si pranz. Dupa pranz, se va vizita si Muzeul Karakorum. Cina si cazare in traditionalele iurte.

 

Ziua 5 (30 iulie): KARAKORUM – izvoarele termale TSENKHER (≈130 km)

Dupa micul dejun, se va vizita legendara Manastire Erdene Zuu, prima manastire budista din centrul Mongoliei, fondata in anul 1586, renumita pentru cele 108 stupe ale sale care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune budist. Apoi, se va vizita Monumentul Broastei Testoase de piatra, sculpturi ce marcau odinioara granitele orasului in calitate de protectori, broastele testoase fiind considerate simboluri ale eternitatii. Pranz in Karakorum, apoi plecare spre izvoarele termale Tsenkher situate in muntii Khangai. Timp liber pentru baie in izvoarele termale. Cina si cazare in traditionalele iurte.

 

Ziua 6 (31 iulie): Izvoarele termale TSENKHER - VALEA ORKHON  (≈150 km)

Mic dejun. Dimineata, se va vizita legendara manastire Tuvkhun, aflata la poalele Muntilor Khangai. Itinerariul va continua de-a lungul vaii raului Orkhon, leaganul mai multor popoare nomade. Oprire pentru masa de pranz. Apoi, timp liber pentru activitati pe cont propriu. Optional, se poate face o plimbare calare prin valea raului Orkhon pentru a experimenta frumusetea salbatica a Mongoliei. Cina si cazare in traditionalele iurte.

 

Ziua 7 (01 august): VALEA ORKHON - MANASTIREA ONGI (≈290 km)

Mic dejun. Se va strabate intinsul desert Gobi, cel mai mare din Asia, spre sud pentru a vizita ruinele Manastirii Ongi. Oricat de aspru ar parea acest peisaj parjolit de soare al desertului Gobi, al carui nume s-ar traduce "foarte mare si uscat", el este inca populat de triburi nomade de mongoli care se ocupa cu cresterea animalelor si vanatoarea. Si unele animale salbatice s-au adaptat aici, in pofida conditiilor ostile, facand din desert habitatul lor. Desertul Gobi atrage turisti din toata lumea, fermecati de culorile schimbatoare ale terenurilor aride, de grotele misterioase bogate in fosile de reptile, de orizontul larg si de fragmentele de roca cu aspect sticlos ce apar din loc in loc. In drum, oprire pentru pranz intr-o iurta traditionala. Sosire la complexul monahal Ongiin Khiid, odinioara cel mai mare din sudul Mongoliei, situat de-o parte si de alta a Raului Ongi. Fondata in 1660, manastirea a fost complet distrusa si cei mai multi dintre calugari au fost ucisi in 1939 la comanda lui Khorloogiin Choibalsan, liderul Partidului Comunist din Mongolia la acea vreme. Se vor vizita ruinele complexului: stupele principale, cladirile administrative, templele si un mic muzeu. Cina si cazare in traditionalele iurte.

 

Ziua 8 (02 august): MANASTIREA ONGI – BAYANZAG (FLAMING CLIFFS) - DUNELE MOLTSOG (≈200 km)

Mic dejun. Plecare cu masinile de teren spre Bayanzag, situat in cea mai mare provincie a Mongoliei, Omnogovi. Situl Bayanzag, al carui nume inseamna “bogat in tufe de saxaul”, un arbust lemnos din familia chenopodiaceelor, este faimos datorita unei descoperiri facute de exploratorul american Roy Chapman Andrews in anul 1923: primul cuib de oua de dinozaur recunoscute stiintific. Tot el este cel care a redenumit stancile din aceasta zona “Flaming Cliffs” (Stancile in flacari) datorita caleidoscopului fascinant de culori evidentiate la rasaritul si apusul soarelui: de la rosu aprins la caramiziu si galben intens. Formatiunile naturale unice din aceasta zona creeaza un peisaj remarcabil. Dupa servirea pranzului se vor vizita dunele de nisip din Moltsog. Urcarea culmilor de nisip inalte intr-o masina de teren este o experienta ce nu trebuie ratata. Odata ajunsi la destinatie se va admira un peisaj uimitor care se intinde cat vezi cu ochii. La apus, optional, se poate face o plimbare pe camila. Cina si cazare in traditionalele iurte.

 

Ziua 9 (03 august): BAYANZAG – YOLIIN AM GORGE - TSAGAAN SUVARGA (≈250 km)

 Mic dejun. Dis-de-dimineata, deplasare spre arealul protejat Yoliin Am Gorge prin Parcul National Gobi Gurvan Saikhan («Complexul natural Cele trei frumuseti ale Gobiului»), cel mai mare parc al Mongoliei. Vor putea fi admirate Cele Trei Frumuseti, ultimele trei piscuri ale Muntilor Altai si spectaculoasele stanci ale Trecatorii Dungenee. Sosire la impresionantele Chei Yoliin Am (Valea Vulturilor). Aceasta zona reprezinta una dintre cele mai populare atractii ale Mongoliei datorita peisajului neobisnuit pentru un desert: un defileu abrupt si stancos, cu gheata pe tot parcursul anului. Deplasare spre nord, prin Gobiul de Mijloc, spre Tsagaan Suvarga (“Stupa Alba”) o formatiune naturala surprinzatoare de stanci de diferite culori, sculptate de vant sub forma unor stupe budiste. Timp liber pentru explorarea sitului care pare un oras antic in ruine. Popas pentru servirea mesei de pranz. Dupa-amiaza, vizita petroglifelor de pe muntele Del Uul, sculpturi ce ilustreaza dezvoltarea culturii mongole pe parcursul miilor de ani si contribuie la intelegerea modului de viata nomad din aceasta zona a Asiei. Intoarcere la tabara de iurte. Dincolo de tabara se intinde tacerea dunelor si a campiei desertice. Cina si cazare in traditionalele iurte.

 

Ziua 10 (04 august): TSAGAAN SUVARGA – ULAANBAATAR (ULAN BATOR) (≈350 km)

Mic dejun. Continuarea itinerariului spre nord, urmand o veche ruta pentru a simti senzatiile specifice vietii in campia arida. Intoarcere la Ulaanbaatar. Dupa sosire, transfer la hotel 3* pentru cateva ore de odihna. Pranz intr-un restaurant local. Timp liber pentru ultimele cumparaturi facute in Mongolia. Seara, cina de ramas bun cu program folcloric. Cazare in hotel 3* in Ulan Bator.

 

Ziua 11 (05 august): ULAANBAATAR (ULAN BATOR) – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Ulaanbaatar (Ulan Bator). Imbarcare pe cursa Ulaanbaatar (Ulan Bator) – Istanbul, compania Turkish Airlines, cu decolare la ora locala 12:05; sosire in Istanbul la 17:25; decolare spre Bucuresti la ora 18:50. Sosire in Otopeni la ora 20:10.

Glisati pe tabel pentru a vedea tot continutul, sau rotiti dispozitivul in modul landscape

Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / 9 nopti (7 nopti cu Pensiune completa, 2 nopti cu mic dejun)

 

 

Tip Camera 26.07.2017
Loc in Dubla 2395 €

 

 

Supliment camera/iurta single: 325 EURO

Servicii incluse:

 

✔ transport cu avionul pe rutele Bucuresti – Ulan Bator - Bucuresti (escale Istanbul) cu compania Turkish Airlines;

 

9 nopti cazare astfel:

- 7 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) in iurte traditionale (ocupare 2 persoane): 1 noapte in Parcul National Hustai,  1 noapte in Karakorum, 1 noapte la izvoarele termale Tsenkher, 1 noapte in valea Orkhon, 1 noapte in zona Ongi, 1 noapte in Bayanzag, 1 noapte in Tsagaan Suvarga;

- 2 nopti cazare cu mic dejun in hotel 3* in Ulan Bator;

 

✔ mese conform program: 8 mic dejunuri, 9 pranzuri, 9 cine;

 

3 sticle de 0.5 litri de apa in fiecare zi pentru fiecare turist;

 

✔ transport cu masini de teren Mitsubishi Delica sau similar (4 turisti/automobil 4x4) (zilele 3 – 10) si autocar sau microbuz (in functie de numarul de persoane) (zilele 2, 11);

 

tururile si excursiile mentionate in program;

 

intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;

 

✔ ghizi locali vorbitori de limba engleza (un ghid local insotitor in zilele 2 – 10);

 

✔ insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei.

 

 

Servicii neincluse:

 

✔ taxele de aeroport (obligatorii): 345 EURO/persoana (pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu circa 3 saptamani inaintea plecarii);

 

✔ taxele de viza si procesare acte Mongolia: 95 EURO/persoana (pot suferi modificari) - se achita la agentie in momentul inscrierii;

 

✔ bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in zona (aproximativ 40 USD/persoana - se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in Mongolia);

 

✔ bauturile la mese;

 

✔ asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno (recomandata); polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;

 

✔ excursii, activitati optionale (plimbarea pe camile/cai etc) si orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.

Mongolia este un taram indepartat si putin vizitat, insa are multe de oferit in ceea ce priveste peisajul, animalele salbatice si locurile pline de istorie si cultura. In afara oraselor mari, mongolii continua stilul de viata traditional al "malchin" (pastori) si multi dintre ei sunt nomazi. Avand una dintre cele mai mici densitati din lume, Mongolia dispune de zone vaste de salbaticie, desert, lacuri si munti, ideale pentru vizitatorii aventurosi.

Aventurati-va in desertul Gobi, unde puteti vedea numeroase animale native (camile salbatice, leoparzi albi, cai Prezwalsky si ursi Gobi) sau chiar oase si oua de dinozaur fosilizate.

Aflati mai multe despre istoria si cultura tarii la Muzeul de Istorie Naturala din Ulaanbaatar, Muzeul de Arte Frumoase din Zanabazar, Muzeul National de Istorie Mongola si Muzeul Militar.

La Biblioteca Publica de Stat Ulaanbaatar puteti vedea o colectieunica de manuscrise sanscrite din secolul XI.

Faceti o excursie in Terelj, la 85km de capitala, unde se afla Muntii Gorki, Turtle Rock si Raul Terelj.

Faceti un trase activ, ce include drumetii, alpinism, ornitologie, calarie, excursii pe camila sau motociclete. Multe dintre tururi se centreaza pe ecologie si viata salbatica.

Khangai este o regiune muntiasa cu peste 20 de izvoare minerale renumite pentru proprietatile vindecatoare. Alt izvor terapeutic se afla in Khujirt, unde puteti vedea ruinele orasului Kharakhorum, mareata capitala a imperiului mongol din secolul XIII.

Mongolia | ULAANBAATAR - KARAKORUM

10 zile / 9 nopți

TARIF / PERSOANA
2395 €

Solicita Oferta

Trimite cerere
Andreea P.
Pentru mai multe informatii despre
Circuit Mongolia - Taramuri neschimbate de milenii" ma puteti suna la 0753 097 001
Andreea P.

Repere sejur

 • Tip vacanta: Cupluri/Honeymoon
 • Companie aeriana: Turkish Airlines
 • Data plecare: 26.07.2017
 • Tip transport: Avion
 • Orarul de zbor:

  ✔ 26.07:

  Bucuresti 10:00 – Istanbul 11:25 / 19:05 – Ulaanbaatar (Ulan Bator) 11:05 (27.07)

   

  ✔ 05.08:

  Ulaanbaatar (Ulan Bator) 12:05 – Istanbul 17:25 / 18:50 – Bucuresti 20:10

   

  *Orarul de zbor este informativ, acesta poate suferi modificari!

CUM SA REZERVATI

Pentru a rezerva aceasta calatorie,
va rugam sa ne contactati telefonic la:
0243.232.464 / 0753 097 001
sau faceti o cerere de rezervare on-line