• trust 11 ani
  de experienta
  in turism
 • trust Peste 5000
  de clienti
  multumiti
 • trust Peste 80% din clienti
  considera serviciile
  noastre excelente
 • trust Peste 500 de
  destinatii
  in portofoliu
 • trust Peste 10 000
  de pachete
  turistice vandute

Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului

 • Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului
 • Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului
 • Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului
 • Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului
 • Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului
 • Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului
 • Descriere
 • Tarife
 • Servicii
 • Destinatie
 • Atractii turistice

ITINERAR

Ziua 1. BUCUREŞTI - ISTANBUL (625 km)

Ora 6:00 Plecare din Bucureşti, de la Autogara, pe ruta Russe - Edirne- Istanbul. În Edirne se vizitează Moscheea Selimiye, a cărei importanţă e subliniată de cele patru minarete, inclusă în patrimoniul UNESCO. Cazare la Istanbul.

 

 

Ziua 2. ISTANBUL

Mic dejun. Întreaga zi o dedicăm vizitării metropolei care se întinde pe 2 continente: Moscheea Albastră, Biserica Sfânta Sofia şi Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul). Seara, program liber pentru vizitarea Bazarului. Cazare în Istanbul.

 

 

Ziua 3. ISTANBUL - Insula Prinţului

Mic dejun. Timp liber în Istanbul sau opţional (40 euro) Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada – Insula Prinţului (include turul insulei cu trăsura şi masa de prânz cu băuturi). Întoarcere în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping. Cazare în Istanbul.

 

 

Ziua 4. ISTANBUL - Croazieră pe Bosfor

Mic dejun. Dimineaţă vom vizita Palatul Dolmabahce, situat pe malul Bosforului, simbol al măririi şi decadenţei Imperiului Otoman. Opţional, croazieră pe Bosfor (10 euro). Timp liber în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping. Cazare în Istanbul.

 

 

Ziua 5. ISTANBUL - BUCUREŞTI (625 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul. Se tranzitează teritoriul Bulgariei. Sosire în Bucureşti după 21.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Glisati pe tabel pentru a vedea tot continutul, sau rotiti dispozitivul in modul landscape

Tarifele sunt in Euro /persoana/sejur 4 nopti cu mic dejun

 

 

Tip Camera 23.08 11.10
Loc in Camera Dubla 165 € 155 €

 

 

Supliment Single - 59 €

 

Copii 6-12 ani - 131 €

 

Al 3-lea adult in camera - 141 €

Tariful include:

- transport cu autocar climatizat, clasificat 2 - 4*, ȋn zilele 1 şi 5;

- 4 cazări cu mic dejun în hotel echivalent 3* (standarde locale);

- tur de Istanbul by night cu trecere peste Bosfor în ASIA;

- ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

 

Tariful nu include:

- excursie opţională în Insula Prinţului, cu masa de prânz inclusă;

- croazieră pe Bosfor (10 euro/pers).

- intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

Palatul Topkapî – se află în zona pieței Sultanahmet și reprezintă unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul. De aici a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani și au fost luate decizii importante. Se întinde pe o suprafață de aprox. 700.000 mp (tot domeniul palatului), fiind înconjurat de ziduri cu o lungime de 5 km. De aici a condus Imperiul Otoman și Sultanul Suleyman Magnificul. Se poate vizita doar palatul (25 lire turcești/persoană) sau palatul + haremul (40 lire/persoană). Noi am ales turul complet și a fost foarte interesant, reușind să ne facem o idee generală. Topkapi se află în zona pieței Sultanahmet. Marți este închis. Rezervați-vă 2-3 h pentru această vizită.

 

Muzeul Sfânta Sofia – a fost construit în anul 537, având rol de biserică până în anul 916, iar mai apoi de moschee până în 1934. A fost deschis ca muzeu în anul 1935 și se spune că este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Turcia. Datorită lui Mustafa Kemal Ataturk s-au făcut unele restaurări, care au pus din nou în lumină mozaicuri de mare importanță istorică. O parte din interior se afla în proces de renovare când am ajuns noi. Taxa de intrare este de 25 lire/persoană. Se poate vizita în fiecare zi cu excepția zilei de luni. Nu uitați să urcați și la etaj pentru a avea o privire de ansamblu asupra interiorului muzeului. Muzeul Sfânta Sofia se află chiar în centru, în zona pieței Sultanahmet.

 

Moscheea Albastra este cu siguranță una dintre cele mai frumoase din Istanbul, impunându-se în peisajul din Piața Sultanahmet. Are 6 minarete (4 de 73 m și 2 de 60 m înălțime), iar pentru interior au fost folosite peste 21.000 de plăci de ceramică de Iznik. 260 de ferestre asigură pătrunderea luminii în interior. Construirea moscheii a durat aprox. 7,5 ani. Nu există taxă de intrare. Moscheea Sultanahmet poate adăposti peste 10.000 de oameni, suprafața sălii de rugăciune fiind de 2646 mp.

 

Basilica Cisternă (Palatul Scufundat) – se află aproape de Muzeul Sfânta Sofia și reprezintă un fost rezervor de apă al orașului, al doilea ca mărime dintre cele 60 construite în perioada bizantină. A fost realizat în anul 532 în doar câteva luni, având o lățime de 70 m, o lungime de 140 m și o suprafață totală de aprox. 10.000 mp. Cele 336 de coloane din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei dispuse invers și pe o parte.

 

Piața Sultanahmet – a fost de fapt denumită Piața Hipodrom, aici organizându-se în trecut curse de cai. Aceasta reprezintă punctul central și turistic al Istanbulului.

 

Palatul Ibrahim Pașa – Muzeul de Artă Islamică și Turcă – se află în capătul pieței Sultanahmet. A fost dăruit de către Sultanul Suleyman Magnificul primului ministru Ibrahim Pașa, un om foarte devotat și puternic. Muzeul funcționează aici din anul 1983 și cuprinde: opere de piatră sau ceramică, manuscrise, covoare turcești și alte obiecte valoroase.

 

Fântâna lui Ahmed al III-lea – se află în fața primei porți a Palatului Topkapi și reprezintă un exemplu plăcut de arhitectură otomană târzie, îmbinând elementele clasice cu cele ale barocului.

 

Biserica Sfânta Irina – se află după prima poartă a Palatului Topkapi și este singura biserică bizantină care nu a fost transformată în moschee. O perioadă a fost folosită de otomani ca depozit de arme.

 

Moscheea Suleymaniye (Moscheea lui Suleyman) – este cea mai mare moschee din Istanbul și a fost ridicată între anii 1550 – 1557. Construcția este fortificată și foarte solidă, arhitectul spunându-i lui Suleyman la inaugurare că “Această moschee va supraviețui atât cât va supraviețui întreaga lume!”. În curtea moscheii se află mormântul Sultanului Suleyman Magnificul și al iubitei sale soții Sultana Hurrem, dar în clădiri separate. Moscheea Suleymaniye este un obiectiv turistic grandios și construit pe un deal, fiind vizibilă din multe zone ale orașului. Mie personal, mi-a plăcut mai mult decât celelalte moschei vizitate. Are 4 minarete, 2 cu câte 3 balcoane și 2 cu câte 2 balcoane, însumând 10 balcoane – reprezentarea faptului că Suleyman a fost al 10-lea sultan al dinastiei otomane.

 

Hurrem Sultan Hamami – se află vis-a-vis de Muzeul Sfânta Sofia și oferă o mulțime de servicii pentru a vă face să vă simțiți ca un sultan sau o sultană: ritualuri, petreceri, masaje etc.

Turcia | Istanbul

5 zile / 4 nopți

TARIF / PERSOANA
155 €

Solicita Oferta

Trimite cerere
Georgiana
Pentru mai multe informatii despre
Circuit Istanbul 2017 - Poarta Orientului" ma puteti suna la 0761.604.571
Georgiana

Repere sejur

 • Tip vacanta: Family / Kids friendly
 • Companie aeriana:
 • Tip transport: Autocar

CUM SA REZERVATI

Pentru a rezerva aceasta calatorie,
va rugam sa ne contactati telefonic la:
0243.232.464 / 0761.604.571
sau faceti o cerere de rezervare on-line