• trust 11 ani
  de experienta
  in turism
 • trust Peste 5000
  de clienti
  multumiti
 • trust Peste 80% din clienti
  considera serviciile
  noastre excelente
 • trust Peste 500 de
  destinatii
  in portofoliu
 • trust Peste 10 000
  de pachete
  turistice vandute

Cele mai cool gradini zoologice din lume

 

Draga calatorule,

 

Pentru data viitoare cand mai planuiesti sa mergi in vacanta pune pe lista de obiective turistice “to do list” si vizitarea unei gradini zoologice.

 

Ai posibilitatea sa cunosti specii de animale pe cale de disparitie si sa interactionezi cu ele dincolo de spatiile special amenajate si ingrijite.

 

✔ Incepam incursiunea noastra in descoperirea junglei in Elvetia la Basel Zoo inaugurata in 1874, care gazduieste peste 6000 de animale din 600 de specii diferite. Intrarea este libera, iar asta o stiu cel mai bine peste cei 2 milioane de turisti care ii trec pragul. In 2008 a castigat locul 15 in topul gradinilor zoologice din lume, titlu acrordat de catre Forbes Traveler. Voi aminti cateva dintre exponatele gradinii Basel: Aquarium, hipopotami de Africa, animale australiene – paianjeni, insecte, casa pasarilor, lei, crocodili, maimute, elefanti. Administratorii updateaza infrastructura an de an pentru a asigura in permanenta un spatiu curat si primitor.

 

Link catre: https://www.basel.com/en/activities_excursions/basel-zoo

 

Hoteluri cu acces rapid:

1. Ibis Basel Bahnhof, 0, 4 miles pana la Basel Zoo

2. Schloss Binningen, 0.6 miles pana la Basel Zoo

3. Hotel Balegra, 0.6 miles pana la Bales Zoo

 

✔ Poposim in Franta la Beauval Zoo, adapost pentru mai mult de 4000 de specii de animale adunate din toala lumea: din savana, din Australia, gorile, leoparzi, pasari colorate, ursi panda. Zooparc-ul ofera un hotel cu 3 structuri de cazare: un hotel rezidential si 3 hoteluri de doua stele. Spectacolele si animatiile sunt gazduite in doua amfiteatre “Masters of the Air”, iar spectacolul de pasi “The Odyssey of sea lions” confera o portie magica de distractie.

 

Link catre: https://www.zoobeauval.com/

 

Hoteluri cu acces rapid:

1. Les Jardins, in incinta Beauval Zoo, Franta

2. Les Pagodes, in incinta Beauval Zoo, Franta

3. Les Hameaux, in incinta Beauval Zoo, Franta

 

✔ Trecem portile paradisului animalelor din Germania in Berlin Zoological Garden.

Vei gasi peste 17.000 de animale, reprezentative pentru fiecare specie: pinguini, ursi polari, elefanti, girafe, canguri, zebre. Este considerata ca fiind una dintre cele mai vizitate gradini zoologice din Europa si din lume. Aceasta colaboreaza cu o serie de universitati, institutii de cercetare cu scopul de a mentine si a promova “European breeding programmes”, care ajuta la protejarea mai multor specii de reproducere.

 

Link: http://www.zoo-berlin.de/en

 

Hoteluri cu acces rapid:

1. Berliner Hof Hotel, 0.3 miles pana la Berlin Zoological Garden

2. Hotel Air in Berlin, 0.3 miles pana la Berlin Zoological Garden

3. Hotel Ansbach, 0.3 miles pana la Berlin Zoological Garden.

 

✔ Viziteaza Chester Zoo din Anglia pentru ca iti promite un circuit deosebit de explorare. Colectia de animale cuprinde ursi malaezieni, specii asiatice de lei si tigri, zona de acvariu, vulturi negri europeni, egrete si multe altele. Cele peste 20.000 de animale invita turistii sa le cunoasca, sa le dea din energia lor si sa le ofere iubire neconditionata. Exista mai multe zone de joaca pentru copii, delimitate in functie de varsta: catarare pe pereti, scramble, face paiting, mini golf si fun ark.

 

Link catre: http://www.chesterzoo.org/

 

Hoteluri cu acces rapid:

1. Premier Inn Chester Central North Hotel, 1.3 miles pana la Chester Zoo

2. Brook Mollington Banastre Hotel&Spa, 1.6 miles pana la Chester Zoo

3. Brookside Hotel, 1.8 miles pana la Chester Zoo

 

Prague Zoological Garden, Cehia este reprezentata de peste 650 de specii dintre care 132 sunt listate ca fiind infricosatoare. In 2015 Trip Advisor a declarat gradina zoo din Praga ca fiind a patra cea mai tare gradina zoo din lume. Aici au luat nastere soparle din specia komodo, o caprioara pudu – cea mai mica specie de caprioare din lume – girafe Rothschild (o specie pe cale de disparitie) si mai multe broaste testoase-leopard. Nu trebuie sa ratezi Bororo Reserve, Elephant Valley, Hippo House sau Rocky Out Crop.

 

Link catre: https://www.zoopraha.cz/en

 

Hoteluri cu acces rapid:

1. Hotel Kampa Garden, 3.4 km pana la Prague Zoological Garden

2. Golden Star, 3.1 km pana la Prague Zoological Garden

3. Hotel Julian, 4.3 km pana la Prague Zoological Garden

 

 

✔ Incheiem vizita virtuala la gradina zoologica din Austria, Schönbrunner Zoo. Construita in 1752, Schönbrunner Zoo este cea mai veche gradina zoologica din lume.

Printre principalele atractii se numara casa gigant pentru ursii panda care au nume chinezesti, o casa de padure tropicala, un acvariu, iar istoria ne anunta ca in 1906 s-a nascut primul elefant in captivitate. Poti sa urmaresti in timp ce animalele sunt hranite in functie de particularitatile fiecarei specii. Vizitatorii pot merge sa exploreze imprejurile cu un trenulet simpatic intre Emperor's Breakfast Pavillion, the Elephant House, and the Tirolerhof.

 

Link catre: https://www.zoovienna.at/en/zoo-and-visitors/visitor-information/

 

Hoteluri cu acces rapid:

1. Hotel Ekazent, 0.9 km pana la pana la Schönbrunner Zoo

2. Hotel Viktoria 1.0 km pana la Schönbrunner Zoo

3. Kaiserpark Schonbrunn, 1.7 km pana la Schönbrunner Zoo