Salut dragi călători,

Astăzi vom continua cu partea a doua din seria “Călătorind cu copiii” și  vom discuta despre cum ne pregătim pentru o excursie cu toți membrii familiei. Dacă inca nu ai apucat să citești prima parte, click AICI 👨‍👩‍👧‍👦.

Cum alegem destinația? Împreună!

Vreți să mergeți într-o excursie în afara țării. Dar unde exact? Noi îți recomandăm să implici și copiii în luarea deciziei, propunându-le destinațiile la care te-ai gandit. Poți cumpăra sau împrumuta niște cărți de la bibliotecă pentru a le stârni apetitul și pentru a învăța împreună lucruri noi si interesante despre diverse destinații.

Gândiți-vă ce ar putea fi interesant pentru ei (să exploreze natura, să fie implicati in multe activități sportive, să viziteze castele, să vorbească cu animale, să își întâlnească idolii, să meargă în parcuri faimoase de distracție, să trăiască o mică parte din istorie vizitând ruine sau să descopere minunile lumii) si alegeti impreuna destiantia.

Family walking on cliffside path holding hands and smiling

Ia în considerare  șocul cultural și diferența de fus orar. La o diferență mai mare de 4 ore, este indicat să rezervi niște timp pentru a vă ajusta mai bine, atât în momentul când ați ajuns la destinatie cât și atunci când ați ajuns acasă. Întoarcerea din vacanță ar trebui să se fie mereu cu 2-3 zile înainte de inceperea scolii, astfel incat cei mici să se poată obișnui înapoi acasă. Costul vacanței este foarte important de asemenea in luarea deciziei; câteodată biletele de avion pot fi scumpe, iar celelalte lucruri din țara respectivă să fie ieftine. Cu puțină imaginație puteți să trăiți împreună o vacanță de vis!

Formalități

Înainte de a porni, asigură-te că documentele tale sunt la zi. In anumite țări, se cere un pașaport care este valabil încă 6 luni de la intrarea în țară, așa că dacă al tău va expira în 5 luni de exemplu, va trebui să îl reînnoiești, chiar dacă este valabil pe perioada călătoriei. Autoritățile de la vamă îți pot cere un document care să ateste faptul că tu ești părintele copilului (certificat de naștere). Orice alt adult care călătorește cu un copil trebuie să aibe o scrisoare de la părinții celui mic în care își dau în scris acordul să iasă din țară. De asemenea, verifică dacă pentru destinația ta ai nevoie de viză. Dacă răspunsul este da, atunci fiecare membru al familiei v-a trebui să dețină una. În final, un lucru vital ce trebuie făcut, mai ales dacă călătorești cu copiii, este Asigurarea de Călătorie, pe care o puteti face printr-un consultant Terra Tourism.

Deși lucrurile pe care trebuie sa le ai in bagaj depind de vârsta copilului tău, locul unde mergeți, cum ajungeți acolo și ce veți face împreună, am selectat o lista cu articolele importante de care tu si familia ta ati putea avea nevoie in vacanta:

✔ o cameră de fotografiat,
✔ o mică lanternă,
✔ un set de cusut pentru mici reparații,
✔ o mică gentuță pentru ca cei mici să aibe mereu cu ei câţiva bănuţi,
✔ o sticlă de apă,
✔ ceva de ciugulit pentru momentele când nu e nimic de cumpărat în apropiere,
✔ tacâmuri și pahare din plastic,
✔ un cuțit mic pentru curățat fructe (în bagajul mare),
✔ o pungă pentru haine murdare,
✔ cărți despre destinația unde mergeți,
✔ creioane colorate, caiete, lipici și foarfeca – tot ce ai nevoie pentru a face un jurnal de călătorii,
✔ cărți de colorat, dvd și jucăria preferata pentru prichindei,
✔ MPR3 player, reviste și cărți de joc pentru copiii mai mari și adolescenți
✔ cremă de soare și medicamente

Cheerful family with map in forest. Taking a break after hiking ad looking map.
Esti curios de destinațiile de familie recomandate de noi pentru un sejur perfect? Expertii nostri iti stau la dispozitie cu placere!

Urmăriți-ne în continuare! Săptămâna viitoare vă vom da sfaturi utile pentru atunci cand calatoriti impreuna cu cei mici cu avionul, trenul, autobuzul sau mașina. Până atunci nu uita: Ai o lume de umblat!

 

Cu drag,

Echipa Terra Tourism 👍

Daca ti-a placut acest post da un Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *