Parisul, sau « Orasul Luminilor », se afla in partea central- nordica a Frantei, pe Sena, in aval de confluenta acesteia cu Marna.

A devenit capitala regatului francez a lui Clovis in anul 508, fiind principalul centru economic, cultural si politic al Frantei medievale si moderne. Parisul este unul dintre cele mai importante si atragatoare orase ale lumii, apreciat fiind pentru numeroasele posibilitati pe care le ofera pentru afaceri, comert, studiu, cultura si distractii.
Inaltimile Parisului variaza datorita dealurilor : Montmartre de 130 de metrii peste nivelul marii, Velleville de 115 metrii, Passy si altele.
Parisul poate fi vizitat in orice perioada a anului, primavara temperaturile sunt placute, dar nici vara temperaturile nu sunt excesiv de calde, insa iarna este putin mai friguroasa.
Obiective importante din Paris:

Arcul de Triumf– monument important din istoria Parisului, din dorinta regelui Napoleon in urma victoriei de la Austetlitz ca amintire a curajului armatei franceze.

LArc-de-Triomphe-Paris

Turnul Eiffel– turnul poarta numele arhitectului gustave Eiffel, simbolul Frantei cel mai cunoscut la nivel mondial. Are o inaltime de 300m sicantareste peste 10.000 tone. Are 3 nivele, accesul fiind posibil atat cu liftul cat si pe scari.

e1

Catedrala Notre Dame– simbolul Frantei, , contructie inceputa in anul 1163 si sfarsita in 1345 in stil gotic, este locul de incoronare a regelui Napoleon.

ghiduri-turistice-catedrala-notre-dame-de-paris-135

Muzeul Luvru– fost palat regal situat in centrul Parisului. Detine cele mai cunoscute tablouri: Gioconda(Monalisa) pictate de Leonardo de Vinci.

louvre2

Disneyland Resort Paris, un parc de distractii din partea de est a orasului.

castle1-1

Champs- Elysees este cel mai faimos bulevard al modei din lume datorita magazinelor, cinematografelor si cafenelelor de lux, construit de Marie de Medici,

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 9: The Champs-Elysees and the Arc de T

 

Si multe alte locuri va asteapta sa le descoperiti!

Viata de noapte este si ea deosebita, incluzand Le Lido, un cabaret de pe Champs Elysees, care este faimos pentru spectacolele exotice, unde Elvis Presley a dat un concert ad hoc si Bal du Mourlin Rouge, Le Crazy Horse Saloon si Les Folies Bergere, alte cluburi de noapte faimoase.

 

Daca ti-a placut acest post da un Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *