Laponia, cunoscută și ca „Țara lui Moș Crăciun”, a devenit o destinație de vacanță tot mai populară în ultimii ani. Tărâmul magic, ascuns parcă în străfundurile Cercului Polar, în păduri „împodobite” de steluțe de gheață și zăpadă, arată ca și cum ar fi fost rupt din basme. Laponia este des asociată cu frumusețea Crăciunului, blândețea moșului darnic, renii cu nasul roșu și spiridușii harnici. Dacă anul acesta vă doriți să renunțați la tradiționalele sarmale ori dacă vă doriți să le savurați „în deplasare”, în îndepărtata Laponie, rezervați-vă o excursie în țara lui Moș Crăciun și petreceți sărbătorile așa cum v-ați dorit încă din copilărie.

Plecarea spre Laponia va avea loc la ora 10.00, pe 23 decembrie, și, după o călătorie de aproximativ patru ore, veți ateriza pe aeroportul din Levi, stațiunea oficială de schi a lui Moș Crăciun. În Levi veți găsi cele mai frumoase pârtii de schi din Finlanda, aceleași pe care se organizează, an de an, evenimentele Cupei Mondiale la Schi. Cu facilitățile și serviciile oferite, Levi este o alegere excelentă atât pentru familiile cu copii, cât și pentru împătimiții sporturilor de iarnă. După cazarea la hotel și împrumutarea echipamentului termoizolant, veți putea face plimbări individuale sau excursii opționale rezervate anterior. Seara, vă așteaptă o cină delicioasă la restaurantul hotelului, apoi odihnă.


craciun

Excursie în țara lui Moș Crăciun: cum vă veți petrece Ajunul în Laponia

Pe 24 decembrie va avea loc cel mai așteptat eveniment al excursiei: întâlnirea cu Moș Crăciun în căsuța sa, aflată la marginea pădurii pudrate cu zăpadă, la limita Cercului Polar. Doamna Crăciun vă va întâmpina în fața ușii colibei decorate în stil tradițional cu cea mai bună și pufoasă turtă dulce. În Ajunul Crăciunului, prichindeii vor avea ocazia să îi spună Moșului povestea preferată, să se bucure de cadoul primit și să învețe, alături de bătrânul darnic, să decoreze bradul în timp ce părinții vor savura o băutură locală fierbinte și o gustare caldă. Întreaga familie se va putea minuna la vederea saniei fermecate și a renilor năzdrăvani, conduși de consacratul Rudolf, renul cu nasul roșu. La amiază, vă veți putea odihni la hotel sau veți putea pleca în plimbări individuale, rezervate, sau la schi, iar spre seară veți fi poftiți la cina festivă de Crăciun, desfășurată la un restaurant local, unde Moșul va veni din nou cu desaga plină cu cadouri pentru cei mici.

Pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, sunteți așteptați în excursie la ferma de câini Husky, unde veți putea învășa comenzile la care răspund patrupedele și cum pot fi direcționate în timpul plimbării cu sania. Va urma, bineînțeles, o plimbare cu sania trasă de câini husky, pe o distanță de 2,5 kilometri, în timpul căreia veți putea admira spectaculoasele peisaje ale Laponiei. Pe 26 decembrie sunteți așteptat la Rovaniemi, situat la doua ore si jumatate distanță cu autocarul, unde se află biroul Moșului, dar și o mulțime de standuri cu suveniruri. Tot aici veți găsi și faimosul parc tematic Santa Park – o peșteră într-o stâncă, unde vă așteaptă o mulțime de surprize. În ultima zi a sejurului, pe 27 decembrie, primiți „verde” la cumpărături. După predarea echipamentului termoizolant, vă îmbarcați, alături de grupul de călătorie, în avionul spre București. Acesta pleaca la ora 14.00 din Laponia și poposește în București la ora 18.20.

craciun-2015-laponia-rovaniemi-avion-din-bucuresti-6196

Pachetul pentru Crăciun în Laponia pe care vi-l propunem include biletele de avion, patru nopti de cazare cu mic dejun inclus la hotelul ales, transferuri, îmbrăcăminte termoizolantă, cina la restaurant pe data de 23 decembrie, întâlnirea cu Moș Crăciun pe 24 decembrie, cu gustări incluse, cina festivă de la restaurantul local, moment în care Moș Crăciun va veni cu cadouri pentru copii, excursia la Rovaniemi, prânz la un restaurant din Santa Park, plimbare cu sania trasă de husky, cadou surpriză pentru cei mici, diplomă de traversare a Cercului polar, pașaport special pentru copii, ghizi locali vorbitori de limba engleză, precum și asigurare medicală și asigurare storno.

Mai multe detalii despre hoteluri, condiții de cazare și prețuri găsiți AICI.

Daca ti-a placut acest post da un Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *