Nu știu de voi, dar Crăciunul este perioada mea preferată din an! Și pe bună dreptate! Ce poate fii mai frumos decât să vezi toate acele luminițe colorate prin decor. Mai adaugă și un oraș fermecător european si… gata. Pachetul este complet. Cam de pe la mijlocul lunii noiembrie până prin ianuarie, capitalele europene devin un adevărat spectacol de lumină și culoare atrăgând prin frumusețea lor turiști de pretutindeni.

Cel mai mult îmi place faptul că atunci când vizitezi o piață de crăciun, adultul din tine dispare subit imediat ce simți acel miros de scorțișoară sau mănânci turtă dulce. Ce să mai, toată lumea e cu zâmbetul până la urechi :). E singurul loc care te face să te bucuri cu adevărat de această sărbătoare și de tot ce are ea mai frumos de oferit. Parcă magia plutește în aer.

Ca să fii sigur că nu ratezi nimic, eu recomand cu căldură un tur al piețelor de crăciun din Europa! Contrar așteptărilor costă doar 350 euro , iar timp de 8 zile poți admira cu autocarul spectaculoasele piețe ce se găsesc în Germania, Cehia, Polonia, Slovacia și Austria! Super la puterea a 5-a!

Cu toate acestea, dacă ești genul de persoană care preferă să stea mai mult timp într-un loc ca să simtă farmecul complet al acelui oraș, nici o problemă! În acest articol am hotărât să vorbesc despre topul celor mai minunate piețe de crăciun din Europa. Fie pentru a vă ajuta să vă decideți care vi se potrivește mai bine pentru următoarea vacanță sau poate doar pentru a vă face să visați cu ochiii deschiși (deși nu este cazul deoarece tarifele sunt foarte accesibile, credeți-mă!). La aceste topuri am ținut cont de tarifuri, mărimea piețelor, decor, atmosferă și unicitate!

Astfel pe primul loc plasam……

   1.Viena.

Nu degeaba i se spune acestui oraș capitala piețelor de crăciun, acest lucru este o adevărată tradiție în Austria!
Pozele sunt de prisos în acest articol, pentru că nici una nu poate înfățișa magia care plutește în aer și sentimentul pe care îl ai atunci când te uiți în jurul tău în aceste piețe de crăciun. Imaginează-te pășind în bucuria Crăciunului cu frumoasele străzi ale Vienei pe fundal. Standurile cu turtă dulce, bunătăți de sezon, decorațiuni elaborate de Crăciun, caruselele pentru copii dar și bunurile confecționate de mână atrag atât localnicii cât și turiștii în adevăratul Spirit al Crăciunului. În plus, în weekend-uri sunt și coruri ce cântă colinde, mai mai să nu crezi că ești pe Pământ!

Când mergem? Între 19 noiembrie și 26 decembrie.

Cât ne costă? Ca și tarif, un sejur de 5 nopți la hotel de 4 stele cu tot cu autocar este undeva la 285 euro/persoană sau 399 euro/persoană cu avionul !
VIENNA Christmas, Deposit
   2. Praga

Printre altele această Piață de Crăciun din Praga nu trebuie ratată! Este pur și simplu fermecătoare datorită decorațiunilor, al ambianței atractive și al peisajelor din jur. Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică a acestora este spectaculoasa atmosferă de Crăciun parfumată cu un miros puternic de scorțișoară și cuișoare. Dacă adaugi la asta și un vin fiert excelent, prăjiturele cehe tradiționale, decorațiunile de sărbători, faimoasele fețe de masă, jucăriile din lemn sau sutele de lumânărele, parcă înțelegi de ce turiștii vin de peste tot din lume să se bucucre de această atmosferă festivă! În fiecare an, un pom de crăciun imens este așezat în mijloc, spre bucuria miilor de oameni care vin în fiecare iarnă.

Când mergem? Între 3 Decembrie și 4 Ianuarie.

Cât ne costă? Pentru un astfel de sejur de 4 nopți (tot la 4 stele) plătim în jur de 199 euro/persoană <3 (mulțumim Terra Tourism) sau 285 euro/persoană cu avionul* (din nou, mulțumim!!). Mai ieftin decât un city break :p.
Prague, Christmas, Travel Department
    3. Budapesta

Pe timpul sărbătorilor această capitală se transformă într-o adevărată țară a Crăciunului! Bunătățurile tradiționale, concertele și spectacolele laser ne-au demonstrat unicitatea piețelor de Crăciun din Budapesta și ne-au convins să îl adăugăm la recomandările noastre. Dansurile și costumele lor tradiționale îți vor umple sufletul cu bucurie. Ce mai spui că e și aproape, doar suntem vecini! În aceeași perioadă puteți merge și la unele din spectaculoasele lor patinoare sau chiar, de ce nu, la o petrecere la piscină în una din băile lor termale.

Când mergem? Indicat ar fi să mergi între 27 Noiembrie și 2 Ianuarie ca să poți prinde toate piețele deschise

Cât ne costă? 3 nopți cazare (la hotel hotel Park Inn by Radisson 4*, nu oricum :P) plus autocar ne costă doar 129 euro/persoană. Clar se merită!

Budapest Christmas Markets

   4. Paris

Ah, Paris! Cu siguranță își merită locul în topul nostru. Paris a avut mereu acel  Je ne sais quoi  de care noi, românii, am fost mereu atrași. Nimic nu poate fi mai frumos decât turnul Eiffel sau Champs Elysees decorate cu luminițe fermecătoare, sau bucuria de pe chip a tuturor din Piețele de Crăciun în timp ce savurează o gustare! Gurmanzii din voi vor ieși la suprafață în timp ce lăsăm magia Parisului de sărbători să ne cuprindă! Cel mai mult ne place aici cum îi vezi pe toți înfofoliți în fulare tres chic în timp ce se plimbă de la un stand la altul. În plus, fiecare stand este diferit unul de celalalalt prin decorațiuni, deoarece în aceste piețe din Paris găsești mâncăruri și obiecte de peste tot din lume. Așadar, să nu rămâi surprins când o să vezi un stand cu mâncare chinezească și imediat lângă un stand cu dulciuri belgiene! Nu o să vrei să mai pleci de acolo!

Când mergem? Începând cu 22 noiembrie și terminând cu 27 decembrie.

Cât ne costă? Pentru 3 nopți la un hotel de 3*și transport cu avionul plătim doar 269 euro/persoană.
SS-M-French-Market-Eiffel-Tower
   5. Berlin

Dintre toate pe acesta vi-l recomand cu căldură dacă mergeți cu cei mici. Marile bulevarde, piețele și muzeele prind culoare în timp ce orașul se transformă într-un tărâm de basm. Pe lângă faptul că Berlinul găzduiește cam 60 de târguri de Crăciun (deci nu veți fi plictisiți cu siguranță), prichindeii voștri se pot bucură de multe carusele, echitație cu ponei și chiar….. o mini grădină zoologică!

Iar în timp ce explorați orașul, nu uitați să vizitați și expozițiile tematice din diferite muzee, deoarece acesstea sunt dedicate și inspirate sărbătorilor de crăciun!

Când mergem? În perioada 21 noiembrie – 26 decembrie (totuși, nu pe 24 decembrie pentru că este închis).

Cât ne costă? O să vă placă asta! Pentru 3 nopți cazare la un hotel de 4*, transport cu autocarul plătim doar 199 euro/persoană!

Berlin-Christmas-Market


Grăbiți-vă, deoarece sunt locuri limitate 😛 ! Vezi mai multe detalii despre ofertele pentru piețe de Crăciun: http://www.terratourism.ro/piete-de-craciun .

Voi în care din ele vreți să mergeți anul acesta și de ce? Așteptăm părerile voastre în secțiunea de comenturi de mai jos.

Daca ti-a placut acest post da un Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *