• trust 11 ani
  de experienta
  in turism
 • trust Peste 5000
  de clienti
  multumiti
 • trust Peste 80% din clienti
  considera serviciile
  noastre excelente
 • trust Peste 500 de
  destinatii
  in portofoliu
 • trust Peste 10 000
  de pachete
  turistice vandute

Top 10 atractii turistice din Romania

 

Draga calatorule,

 

Sa facem o scurta recapitulare si sa descoperim cele mai frumoase locuri din Romania pe care oricine trebuie sa le viziteze:

 

 

1. Cascada Bigar, Caras-Severin

 

Puterea incredibila a naturii!

Cascada Bigar este formata de un izvor de apa subterana ce iese de sub o stanca inalta de peste 50 de metri, care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, inalt de 8 metri acoperit integral de muschi. O gasim in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, din judetul Caras-Severin. Izvorul strabate pestera cu acelasi nume din Muntii Aninei si dupa o distanta de circa 200 de metri se varsa in raul Minis formand in final cascada. In 2013 site-ul american “The World Geography” a denumit-o drept cea mai frumoasa cascada din lume.

 

 

 

2. Castelul Peles, Sinaia

 

Un castel de poveste

Castelul Peles este fosta resedinta de vara a regilor Romaniei pe care il gasim daca mergem in Sinaia, devenit azi muzeu. Datorita valorilor sale istorice si artistice, castelul este unul dintre cele mai importante constructii din Europa. Frumusetea si bogatia castelului sunt oferite de urmatoarele sali: Holul de Onoare, Biblioteca Regala, Salile de arme, Sala de muzica, Sala Florentina, Sala Maura, Sala de concerte, Apartament Imperial, Sala de Consilii, Cabinetul de lucru, Sufrageria, Salonul Turcesc, Dormitorul regal. Influentele sale neo-renascentiste abunda si au ramas neschimbate inca de la inaugurarea sa in 1883.

 

 

 

3. Insula Ovidiu, Constanta

 

Legende si oameni

Insula Ovidiu din Lacul Siutghiol se afla pozitionata in Constanta, la 5 kilometri distanta de statiunea Mamaia. Se vehiculeaza povestea conform caruia poetul Ovidius s-a exilat aici pentru a-si scrie poeziile, iar acum isi doarme somnul de veci. Jumatate din insula este amenajata in scop turistic: va puteti relaxa la restaurantul cu terase din stuf, copiii au un spatiu dedicat doar pentru ei, iar iubitorii de animale se pot plimba prin minigradina zoologica cu pauni, fazani, prepelite sau lebede.

 

 

 

4. Cazanele Dunarii, Defileul Dunarii

 

O plimbare pe Dunare

Cazanele Dunarii reprezinta un loc fascinant care intruneste cele trei forme de relief: munte, padure, apa. Minunatul peisaj se gaseste in Defileul Dunarii, de unde izvorasc Muntii Padurea Neagra, pe o distanta de 2900 de km creand zonele cu numele de Cazanele Mici si Cazanele Mari. Te asteapta traseele in adancul pamantului - pestera Ponicova si Grota Veterani, maiestosul chip a lui Decebal, dar si cea mai mare sculptura in munte din Europa si golful Mraconia.

 

 

 

5. Lacul Albastru, Maramurs

 

Lacul care isi schimba culoarea

Lacul Albastru este situat la poalele Muntilor Gutai si este considerat un monument al naturii. Are o suprafata de 0.5 ha si este vegheat de paduri de gorun si pin, in jurul lui formandu-se un habitat specific. Culoarea albastra-verzuie este oferita de aciditatea puternica a apei ce are continut de ioni de sulf, dar si o mineralizatie sulfurata in care se gasesc ioni de cupru. Unicitatea locului este oferita de modul in care proprietarile chimice din lac il fac sa isi schimbe culoarea in functie de pozitia soarelui si de temperatura apei. Lacul este detinut de administratia Parcului Natural Muntii Maramuresului, iar in locul de unde izvoraste apa, turistii pot vizita Statiunea Lacul, partia de schi si varful Mogosa.

 

 

 

 

6. Pestera ursilor, Bihor

 

Ieri era un urs si azi avem o pestera

Pestera ursilor este un loc unicat in Romania si Europa, localizata in vestul Muntilor Apuseni, Judetul Bihor. Istoria spune ca a fost decoperita in 1975 in urma unor miscari de exploatare a carierei de marmura din zona. Pestera este dispusa pe 2 galerii la 2 niveluri: prima galerie cea superioara este compusa din alte 3 galerii: Galeria Ursilor, Galeria Emil Racovita, Galeria Lumanarilor si 3 sali: Sala Lumanarilor, Sala Spaghetelor, Sala Oaselor. Cea de-a doua galerie este rezervata pentru cercetarile stiintifice. Se spune ca ursii au disparut in grota in urma cu 15.000 de ani, dar urmele si fosilele lor se disting pana astazi. Formatiunile de stalactite si stalagmite dau o infatisare aparte locului. Se remarca astfel: Palatele fermecate, Lacul cu nuferi, Mastodontul, Draperiile, Sfatul Batranilor.

 

 

 

7. Biserica de sub Lac, Cluj

 

Ruinele unei biserici vechi

Din adancurile Lacului Belis-Fantanele din Judetul Cluj, Biserica de sub Lac isi face aparitia doar in verile toride in care seceta distruge recoltele satenilor. O adevarata minune deoarece aceasta a fost construita de primii pastori ai locului in secolul XIX. Merita sa ajungi sa vezi “biserica inghitita de ape”, mai ales datorita vechilor portrete murale decorative care inca se mai disting.

 

 

 

8. Sibiu

 

Centrul cultural european

Orasul Sibiu este unul dintre cele mai importante centre culturale din Romania, iar in anul 2007 a fost desemnat “European Capital of Culture” alaturi de Luxemburg. Orasul are o istorie de aproape 900 de ani, iar in perioada medievala se anunta o dezvoltare economica pronuntata prin deschiderea de mici afaceri. Sibiul este orasul premierelor la multe capitole dintre care amintim: aici a fost atestat primul spital, prima biblioteca, prima scoala, prima farmacie, prima librarie, prima banca cu capital romanesc sau prima fabrica de bere din Romania. Muzeul National Brukenthal este unul foarte apreciat, construit in stil baroc asemanator palatelor vieneze. Centrul istoric al Sibiului reflecta astazi cel mai mare ansamblu urban medieval din tara noastra, cu ramasite pastrate din acea perioada: Turnul Scarilor, Turnul Sfatului, Piata Huet, Piata Unirii si numeroasele strazi arhitecturale. Descopera Sibiul in toata splendoarea si maiestria sa.

 

 

 

9. Sapanta, Maramures

 

Cimitirul Vesel

Sapanta este un sat din Judetul Maramuresc celebru prin cimitirul vesel, opera a mesterului Stan Patras. Fiecare culoare si gravura de pe crucile mormintelor reprezinta aspecte din viata celui dus in nefiinta. Autorul s-a inspirat din cultura dacilor, care considerau moartea ca un eveniment vesel, deoarece ei credeau in moartea vesnica. Marturiile sunt inscriptionate manual, iar materialul pentru cruci este din lemn de stejar. Datorita poemelor si desenelor intalnite in acest cimitir, satul parca prinde o altfel de viata, una mistica descrisa intr-un mod satiric.

 

 

 

10. Salina Turda, Cluj

 

Lumea subterana din sare

Salina Turda este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, descoperita cu mii de ani in urma, iar stratul de sare din subsolul Transilvaniei, are o grosime de 400m. Din mica comunitate formata in lumea subterana s-au extras in ultimii 300 de ani site de mii de vagoane cu sare. Intrarea in salina se face pe o scara luminata modern, iar apoi liftul cu pereti transparenti te asteapta pentru a urma galeria de aproape 200 de metri. Aici vei gasi un magazin de suveniruri, bancute, locuri de joaca pentru copii, mese de biliard sau tenis, spatiu amenajat pentru bowling, o roata imensa si un tavan de sare inalt de 13 etaje, un amfiteatru cu scaune incalzite. Alte surprize minunate te asteapta in salina sa le vizitezi: plimbarea pe lacul subteran, statul pe insula artificiala, iar de la primul nivel, constructia are o priveliste feerica. Nu uita sa treci prin galeria “Franz Iosef”, pentru a face cunostinta cu o portie de aer sanatos.